Manifest Lijm de Zorg is gelanceerd met brede steun van bekende bondgenoten

Het manifest voor een betere Jeugdzorg en GGZ is zondagavond laat 19 januari online gelanceerd op onze website! En het goede nieuws is dat onze oproep kan rekenen op brede steun. Bekende psychiaters als Jim van Os en Damiaan Denys hebben getekend. Bekende personen en ervaringsdeskundigen als Aafke Romijn, Charlotte Bouwman, Jason Bhugwandass en Marijke Groot hebben het manifest ook onderschreven. Vakbonden FNV en CNV, de Algemene PolitieBond en het JeugdWelzijnsBeraad hebben zich ook als bondgenoot aangesloten.

Lijm de Zorg en bondgenoten zullen op maandag 20 januari, Blue Monday, via diverse media aandacht vragen voor dit initiatief van onderop om de Jeugdzorg en de GGZ te verbeteren.

Opinieartikel in Trouw

Het tekort aan opnameplekken heeft als gevolg dat de zorg voor kwetsbare mensen die eigenlijk thuis hoort bij de GGZ, steeds vaker op het bordje van de politie terecht komt. Bondssecretaris Nine Kooiman van de Nederlandse PolitieBond (NPB) en Lijm de Zorg-coördinator Louis de Mast schreven er een opinieartikel over, dat op zaterdag 18 januari verscheen in Trouw.

Versterk 113 Zelfmoordpreventie (0900-0113)

Lijm de Zorg ontving signalen dat de wachttijden bij 113 Zelfmoordpreventie opliepen. In de uitzending van EenVandaag op 14 december, hameren we op het belang van deze hulplijn en roepen op om 113 Zelfmoordpreventie verder te versterken. Charlotte Bouwman vertelt over haar ervaringen met 113. In de studio reageert GroenLinks Tweede Kamerlid Wim Jan Renkema, hoe hij dit signaal meeneemt naar het debat met staatssecretaris GGZ Paul Blokhuis.

Uitklappen
aan het laden